חוגגים את סילבסטר 2016 במסעדות השוות בצפון
סוף שנה או בקיצור סילבסטר, הוא תמיד סיבה מעולה למסיבה והרבה אוכל טוב. כל המסעדות הכי שוות בצפון כבר מתכוננות לערב הגדול ומזמינות אתכם לארוחה זוגית רומנטית שתפתח לכם את 2016 עם הרבה טעם טוב.
300 גרם
חגיגת הבשרים המשובחת של הגליל מציעה השנה 2 מסלולי ארוחות: ארוחה הכוללת טאפאסים, מטבלים ולחם הבית. מנה ראשונה לבחירה: קרפצ'יו, טורטייה או קבבוני עגל. מנה עיקרית לבחירה: אנטריקוט עגל, סינטה עגל או סטייק פרגית. תוספות בצד: תפוחי אדמה ובטטה, שעועית ירוקה מוקפצת ומעושנת. קינוח אישי לבחירה, שתייה קלה, אספרסו וכוס יין. עלות הארוחה 400 ₪ לזוג.
הארוחה שנייה כוללת מנת פתיחה של כבד אווז ברוטב אננס ויין לבן, מנה עיקרית לבחירה: אנטריקוט עגל, סינטה עגל או פילה עגל ותוספת בצד לבחירה: תפוחי אדמה ובטטה או שעועית ירוקה. שתייה קלה לבחירה ויין ללא הגבלה. במסגרת הארוחה יוגשו גם מבחר טאפאסים, מטבלים ולחם הבית.
איפה זה: מושב בצת
טלפון להזמנת מקומות: 053-7931971
הנמל 24
הנמל החיפאי פותח את השנה האזרחית החדשה עם סעודת מלכים הכוללת מנה ראשונה, מנת ביניים, עיקרית וקינוח במחיר של 580 ₪ לזוג. בין המנות נמצאים ארטישוק וקרמבל עגבניות מיובשות, טרטר סלמון בכבישת צ'ילי וניל, פילה מוסר וקראסט עשבי תיבול לצד באו קייק סרטנים, טורטליני עגל בקרם שורשים וכמהין, ציר בקר ופתיתי כבד אווז ופרמז'ן, כדור מרנג במילוי מוס מנגו וגלידת קוקוס ועוד.
איפה זה: רחוב הנמל 24 חיפה
טלפון להזמנת מקומות: 04-8628899
וילה וי
האווירה המיוחדת של הכנרת יצרה במרוצת השנים הרבה תיאבון לקולינריה ייחודית. מסעדת השף המעולה מציעה בערב הסילבסטר תפריט מיוחד בעלות 250 ש"ח לכל סועד הכולל מספר מנות וביניהן סביצ'ה מוסר ים, פולנטה מתירס טרי עם אספרגוס, רביולי ארטישוק, תבשיל בורגניון וקרם שורשים לבן עם פטריות ושמן כמהין, קינוחים משובחים וקאווה חופשית.
איפה זה: הרחבה ד', מושב חד נס
טלפון להזמנת מקומות: 053-7931931
יאניביצ'י
הקסם הפסטורלי של מסעדת השף המצויינת והחדשה יחסית כבר הולך לפניה. בערב הסילבסטר הוא עומד להעצים את החוויה במגוון מנות מיוחדות ומשובחות לא פחות: שקדי טלה עם עגבניות גריל וחצילים על קרם ארטישוק, סשימי אינטיאס , טורטליני מוסר ים נתחי בשר מיושנים, אסאדו בבישול ארוך ועוד. לכל אלו מצטרפים תפריט אלכוהול חדש, אווירה צעירה ומוזיקה טובה. בנוסף, יין מאת יקב כישור יימזג לכוסות. סאלוט!
איפה זה: מושב בוסתן הגליל, מול הכניסה למושב
טלפון להזמנת מקומות: 052-9172711
אלמרסא
אם ביקרתם בעכו ושמה של המסעדה המצויינת לא הוזכר, אתם צריכים כנראה להתעדכן במקומות הנכונים יותר. כאן מחכה לכם תפריט ספיישלים מבית השף, המציע לא פחות מ-6 מנות באווירת הים, כאשר 4 מתוכן מנות ראשונות ושתיים מהן עיקריות. בנוסף יקבל כל סועד כוס קאווה און דה האוס. המנות הראשונות שיוגשו לכם: קפוצ'ינו ארטישוק ירושלמי ושמן כמהין (12 ₪), קובה במילוי פירות ים ולימון כבוש (14 ₪ ליחידה), אויסטר גילרדו (26 ₪) וקרפצ'ו טונה אדומה, קרם ארטישוק ירושלמי וכמהין שחור טרי (59 ₪). העיקריות שיוגשו לכם: ריזוטו עדשים, מחבת פירות ים, לבנה עזים וקונפי שום ( מנה זוגית – 64 ₪) ופילה דג ים במחבת עם רוטב שמן זית וארטישוקים (104 ₪). התפריט יוגש החל מהשעה 19:00.
איפה זה: נמל הדייגים, עכו
טלפון להזמנת מקומות: 04-901-9281
מסעדת בית שלום
בביקורכם הקרוב במטולה, תוכלו לחגוג את חילוף השנה בתפריט שף חדש שיושק בערב הסילבסר וכולל כוס קיר-רויאל ומבחר מנות. בין המנות הראשונות: סלט איכרים- צ'יפס בטטה וצ'ילי מתוק, עלי גפן ממולאים בבורגול ועדשים ברוטב יוגורט ונענע. סלט פאטוש, פיתה מטוגנת מתובלת בזעתר וגבינת פטה כבשים מגוררת בתיבול שמן זית סומק ולימון. בין המנות העיקריות: צ'וריסוס עגל כפרי – על מצע כרוב כבוש ביתי וחרדל דיז'ון חריף, כבד עוף – צלוי על וופל בלגי, חונקי כמרים מוקפצים עם שרי בזיליקום וזיתי קלמטה, סינייה טלה – קציצות טלה עם צנוברים, מבושלות ברוטב עגבניות ופלפלים צלויים, לצד לאפה מהטאבון. אחד הקינוחים החדשים שתזכו לטעום מהם: בר אגוזים וקרם בורלה.
במהלך הערב תוגש עוגת התפוחים המסורתית של סבתא יוכבד-הוד על פי המתכון הסודי שחוגג 100 שנה להיווסדו וגם עוגת גבינה אפויה עם ריבת פירות יער.
איפה זה: רח' הראשונים 28, מטולה
טלפון להזמנת מקומות: 04-694-0767
אנגוס
החוויה הקולינרית על טהרת הבשר של המסעדה המפורסמת תחגוג השנה באווירת הסילבסטר כהלכתו: קישוטים, מוזיקה טובה, הפתעות משולבות במהלך הערב וכמובן אוכל טוב: 2 מנות פתיחה של אנגוסונים, מנה עיקרית 650 גר' של סינטה ניו יורק קאט (300 ש"ח לזוג) או 750 גר' של פורטרהאוס סטייק טי-בון – סינטה ופילה (350 ש"ח לזוג). כל מנה תוגש עם תוספת חמה ותכלול יין/ בירה/ קאווה חופשיים.
איפה זה: המגינים 27, עיר תחתית, חיפה
טלפון להזמנת מקומות: 04-8626603
מוסקט
המסעדה הראש-פינאית המיוחדת ממלון מצפה הימים, תפתח את הערב בשעה 19:30 ותגיש לכם ארוחה עשירה טעמים. בין המנות המוגשות תיהנו גם מפוקאצ'ה תוצרת בית בלווי מטבל עגבניות, שמן זית ובלסמי מיושן, ברוסקטה עם עלי מנגולד, בצל, אגוזי מלך וגבינות, ברוסקטה עם סרדין כבוש, שומר מתובל וגרגיר נחלים מהגינה, או פרוסות פילה בקר, אגסים, צנוברים ובלסמי מיושן. מנות הפתיחה לבחירה הינן: מרק קרם ערמונים (צמחוני), מרק בצל (בשרי), טרין סלק וגבינה רכה, סלט שורשים ושרימפס, סביצ'ה טונה אדומה וכבד אווז. לאחריהן יגיעו המנות הראשונות לבחירה: סלט חסות, ריזוטו ארטישוק, סיגר מרוקאי, שרימפס ג'מבו על הגריל, טורטליני בקר וקובה בורגול. למנה העיקרית תוכלו לבחור בין: לזניה פתוחה של פטריות, תרד וגבינות, פילה בר ים בתנור, תבשיל פירות ים בסגנון זרזואלה, אוכף טלה בציפוי עשבי תיבול ועגבניות מיובשות, אנטרקוט עצם, פילה בקר בסגנון טורנדו רוסיני. לקינוח: מוס שוקולד ולואיזה, פרי העונה, קינוח הפתעה, גבינת עזים עטופה בשערות קדאיף וזעפרן, צלחת גבינות תוצרת מחלבת המלון.
בכניסה למסעדה תוגש לכל סועד כוס ברוט של גמלא. במהלך הארוחה יוגש סורבה אישי לכל סועד מפירות החווה העונתיים. לליווי הארוחה ניתן לבחור יין לבן ויוניה של הרי גליל או קברנה סובניון גמלא.
איפה זה: מלון מצפה הימים, ראש פינה
טלפון להזמנת מקומות: 04-6994523
טיביס
טיביס המעולה פותחת שערים החל מהשעה 18:30 ומגישה לכם תפריט מגוון הכולל מנות פתיחה: קוויאר עם טונה אדומה וביצה עלומה וכיסוני סלק במילוי גבינת קממבר עם טרטר שרי סלק שמן אגוזי לוז וחומץ חרז. מנות ראשונות: תבשיל מוח ולפת צלויה על גרגרי חומוס, סלט ברווז פריך ברוטב שזיפים- סלט דלעת חציל לבבות חסה ושאלוט קונפי-ריזוטו, פטריות מורל ופרמז'ן. מנות עיקריות: פילה בקר וטרין כבד אווז – פילה בקר צלוי בגריל עם אורז אסור, חזה ברווז צלוי בקרמל תפוזים והל מוגש עם קרם גזר שעועית ירוקה ושורש פטרוזיליה מקורמל, תרד בר, ארניות וקונפי שום, פילה דג לוקוס מים תיכון צלוי בתנור עם ירקות צלויים קרם אפונה, אספרגוס, רוטב ביסק דגים ופרנו, ופסטה גרגנלי בשמפניה שמנת.
לקינוח: מרקיז שוקולד נוגט עם פנני שוקולד ברנדי, פחזנית במילוי קרם וניל אמרטו ושביבי שקדים, קדאיף אגסים בזעפרן גבינת צאן ועוד. הארוחה תלווה בשתי כוסות שמפניה "Moët & Chandon" בעלות של 300 ₪ לסועד.
איפה זה: צומת כורזים, ורד הגליל
טלפון להזמנת מקומות: 04-6330885
שותא
החגיגה הגיאורגית הפנטסטית של שותא עושה את זה נכון כל השנה ובעיקר הערב, שמוקדש למיטב המסורת הקולינרית לצד הרבה שתייה מחממת ושמחת חיים. בתפריט נמצאים: חינקאלי גבינות ובשר, חצ'אפורי, צ'יבורסקי (סהרוני בצק פריך במילוי בשר עגל טחון פיקנטי), חאליה- תבשיל כרעי עוף, מדליוני פילה עגל עם בצלצלים וריבת שזיפים, תמר הינדי, בצל רימונים עם עשבי תיבול, פטה כבד ואגסים מבושלים, מיטב הקינוחים הביתיים של שותא ועוד מנות מהמטבח הגרוזיני .
כמיטב מסורת השמחה הגרוזינית, הרבה אלכוהול ויינות יישפכו לכוסות היישר מכדי החרס וכל שולחן יקבל בקבוק וודקה. את החגיגה תלווה מוזיקה מקפיצה ומהפנטת של צלילים צועניים ובלקניים, פופ רוסי ומוזיקה מקפיצה. הכל במחיר של 250 ₪. לחיים!
איפה זה: קיבוץ שמרת
טלפון להזמנת מקומות: 04-8219208
הכתבות הכי נקראות באתר: