גבינות בצפון
בוטיק הגבינות של "מקום בלב"
מי לא אוהב גבינות בייצור עצמי? כאשר אתם נוסעים לנופש ומחפשים אטרקציות, כדאי שתיקחו בחשבון גם ביקור במקום שמייצר גבינות בצפון. כידוע, יש בעולם אין ספור סוגים, סגנונות וטעמים של גבינות ולא בכדי נחשבות הגבינות לבין המאכלים הפופולאריים ביותר בעולם. בצפון הארץ, ובמיוחד בגליל, יש לא מעט מחלבות המייצרות גבינות בייצור עצמי ואנחנו ממליצים להגיע אליהן. מדובר בחוויה בפני עצמה. גבינות בצפון אפשר למצוא במחלבות, בהן מייצרים גבינות רכות, גבינות קשות, גבינות מלוחות ועוד.
כמו שלכל אחד יש את האזור האהוב עליו בצפון לנופש, כך לכל אחד יש את הגבינות האהובות עליו. אזור הצפון הוא גן עדן לחובבי הגבינות. אם אתם מגיעים לאזור כחלק מסוף שבוע או טיול של יום אחד כדאי לבקר במחלבות גבינות בצפון. כמה מילים על עולם הגבינות – גבינה היא כידוע מוצר מזון העשוי מחלב (בדרך כלל מוצק למדי) המיוצר מחלב של בעלי חיים מגוונים כמו פרות, עזים, כבשים, תאו ועוד. וכמובן, כאשר אנחנו מדברים על גבינות, חשוב לציין את הטעם המיוחד שלהן.
כשחוש הטעם מתעורר…
יש מחלבות בצפון המייצרות גבינות רכות (כמו גבינה לבנה, גבינת שמנת, לבנה, קוטג' ועוד). יש כאלה המייצרות גבינות קשות (פרמזן, צ'דר, קשקבל, גאודה ועוד), גבינות מלוחות (גבינה צפתית, גבינה בולגרית, מוצרלה, פטה) וכו'. כל אחד, וסוג הגבינה האהוב עליו… בחלק מהמקומות ניתן לטעום וכמובן גם לקנות. לפני שאתם קונים או טועמים, חשוב מאוד לוודא שאתם לא רגישים לחלב מכיוון שזה יכול לגרום לבעיות בריאותיות מסוימות. אני אוהב לאכול גבינה במיוחד בתוך פיתה או על גבי בייגלה גדול. בכל שנה, כאשר אנחנו נוסעים לנופש בצפון, אנחנו עוצרים לקנות גבינה וזה כבר הפך לבילוי בפני עצמו. בכל סופרמרקט ניתן כיום לקנות סוגים רבים של המאכל הפופולארי הזה, אך מוצרים שמייצרים אותם באופן עצמאי הם בדרך כלל טעימים הרבה יותר.
לסיכום, ניתן לומר כי עולם הגבינות בצפון הוא מתקדם מאוד בישראל (אירופה – אנחנו מאחורייך) ויש מקומות רבים בהם ניתן לאכול גבינות בצפון, המייצרים את המאכל הפופולרי הזה באופן עצמאי. המחלבות נמצאות בדרך כלל באזורים שהם יעדי מטיילים פופולריים עם צימרים רבים ומסלולים טיולים מגוונים בסביבתם.